Tovább fejlesztették a termékkategóriát a Google Cégem fiókban

Tovább fejlesztették a termékkategóriát a Google Cégem fiókban

2018. decemberében számos vállalkozás Google Cégem fiókjában már elérhető volt a termékek funkció rész béta tesztelés formában. Igaz, ekkor még csak mobilon volt látható és kizárólag abban az esetben, ha valaki feltöltötte a termékeinek listáját a Google előírásainak megfelelően. 2019. január eleje óta folyamatosan zajlanak a további fejlesztések ezen a területen. Ennek egy újabb állomása, hogy a mobiltelefonos megjelenés mellett már az számítógépen is láthatóak a feltöltött termékek a vállalkozás Google térképes boxában.

Minden vállalkozás számára elérhető a termékek rész a Google Cégem fiókban?

A válasz nem. Kizárólag akkor találkozhatunk ezzel a funkcióval, ha az információs részben az elsődleges kategóriánkhoz a Google rendszere hozzárendeli. Abban az esetben, ha belépésnél a bal oldali sávban a fotók alatt nem jelenik meg ez a fül, akkor abban a fiókban nem elérhető a termékkategória.

4 hasznos gyakorlati tipp a termékkategória kialakításhoz

  • Mindig adjuk meg a termékgyűjtemény nevét és a hozzá tartozó leírást

  • Termékek esetében mindig töltsünk fel fotót/fotókat

  • A feltöltött termékekhez írjunk termékleírást

  • Legalább 3 fő termékkategóriát tegyünk fel és ennek mindegyikében 5 terméket helyezzünk el

Rövid összegzés

A Google Cégem fiókban megtalálható termék funkció egy újabb segítség a kis vállalkozások számára, hogy jobban megmutassák magukat a leendőbeli vásárlók számára. Egy kis energia ráfordítással egy jól működő, díjmentesen használható eszközzel bővíthetjük marketinges eszköztárunkat.